Jordemodersamtale

Privat jordemodersamtaleMange gravide og nybagte forældre er trygge og føler sig rummet i det offentlige tilbud, med aftaler hos egen læge, jordemoder og sundhedsplejerske. Men nogle kvinder/par kan have brug for mere specifik støtte og lyst til at kaste lys på den situation de står i.


Hvis du kan se dig selv i nogle af nedenstående problematikker, kan private jordemodersamtaler være en måde at opnå større trivsel på, for dig, din partner og jeres barn.


Privat jordemodersamtale kan både være for førstegangsfødende og flergangsfødende, for kvinder og mænd og FØR opnået graviditet, UNDER graviditeten og EFTER fødslen.


Vi tager udgangspunkt i det, der fylder for dig.

Når et barn fødes, fødes der også et forældreskab

Temaer kunne fx være:


-Føler du dig psyksik belastet og fylder bekymringerne for meget?

Efter tidligere abort(er) eller kompliceret fertilitsbehandling kan graviditeten være forbundet med meget angst og ængstelse.

Lige sådan kan tidligere fødselsoplevelser, der har været voldsomme, gøre det svært at holde fast i et virkelighedsnært billede af de reele risici og dine handlemuligheder.-Føler du dig forkert i forhold til andre gravide / spædbørnsforældre, eller skuffet i forhold til dine egen forventnigner?

Vores liv er fulde af indre og ydre forventinger, der ind imellem er skabt af urealistiske forestillinger og mangel på viden. Andre gange kan mekanismer som skam og skyld forhindre os i at trives. Og fordi graviditeten, fødslen og spædbarnstiden er en livsomvæltende begivenhed, kan det være usandsynligt svært at finde sit eget værdisæt, følge sin mavefornemmelse og holde fast i troen på at være en god nok forælder.-Er det svært at glæde sig over graviditeten og det kommende barn?

Mental sundhed og 'den psykiske graviditet', såvel som balancen mellem jer som par, er afgørende for jeres barns trivsel. Det kan være problematikker fra tidligere i dit liv, der kommer til at fylde under graviditeten. Eller det kan være livsomstændigheder der gør, at du/I kan have brug for professionel hjælp, for at være følelsesmæssigt klar til at tage imod jeres barn.-Er du bange for fødslen?

Er du bange for om du kan tackle veerne, for at miste kontrollen, for at kunne briste i mellemkødet eller for ikke at kunne/ville amme?

Angsten kan være konkret eller diffus, men med grundig forberedelse og realistiske forventninger og ønsker til fødslen, kan fantasien konkretiseres og afdramatiseres, så du kan bruge energien på det voksende liv i maven.-Har du født og er slået ud af kurs?

Er barselstiden overvejende en stor belastning? Er forandringerne med det nyfødte barn overvældende? Har I svært ved at stå sammen som par? Eller er fødselsoplevelsen svær at håndtere, så kan jordemodersamtaler være en vej ud af kaos og tristhed.-Ønsker du vejledning omkring ernæring i graviditeten og begrænsning af graviditetsgener?

Med mindre tiltag og opmærksomhed på din mad, kan du undgå/begrænse mange graviditetsgener som kvalme, opkast, forstoppelse, hæmorider, kramper i benene, hævede fødder, mv.

Graviditeten kan være et godt tidspunkt at arbejde med at ændre vaner, fordi dit barns sundhed er et af de største incitamenter for at lykkes med forandringsproceser.


Brug Privat Jordemodersamtale

som supplement til det offentlige tilbud.